knjizara.com
Priručnik za projektovanje, nadzor kod izgradnje i izgradnju mostovskih konstrukcija prema SPS EN 1990-1998 / NA

Miško Gunjača (autor)

Priručnik za projektovanje, nadzor kod izgradnje i izgradnju mostovskih konstrukcija prema SPS EN 1990-1998 / NA
3300 din
U korpu

“PRIRUČNIK za projektovanje, nadzor kod izgradnje i izgradnju mostovskih konstrukcija prema SRPS EN 1990-1998/NA” obrađuje sve faze projektovanja i izgradnje mostovskih konstrukcia pri primeni različitih vrsta materijala za noseću konstrukciju mosta (armiranobetonski, prethodnonapregnuti, čelični i spregnuti mostovi), a koji se izvode prema Evropskim standardima (Evrokodovi). Materija je u Priručniku obrađena kroz devet poglavlja. Tekst je bogato ilustrovan kako prilozima i podlogama za projektovanje, tako i crtežima, tabelama i dijagramima iz odgovarjućih Evrokodova, odnosno SRPS EN .../NA (nacionalni aneksi) standarda. Na kraju prir

učnika priložena je obimna bibliografija od 84 jedinice korišćene literature. U prilozima priručnika date su karakteristične karte opterećenja koje se primenjuju u Srbiji (sneg, vetar, temperatura i seizmika), kao i kategorizacija tipova stena i njihovih petrografskih karakteristika i lokacija u Srbiji (magmatske stene, kristalasti škriljci, masivne metamorfne stene i grupe mermera).

Ovaj priručnik prikazuje i analizira sve faze planiranja, projektovanja i izgradnje izuzetnih inžinjerskih ostvarenja kao što su mostovi. Sadrži detaljnu analizu i komentare koji imaju praktičnu primenu za realizaciju nekihz budućih msotova u našoj zemlji, kao i korisne omentare po svakom od izloženih poglavlja.

Korisno će poslužiti kako inžinjerima u praksi tako i studentima građevinskih fakulteta u našem regionu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Mostovi , Projektovanje
Ostali naslovi iz oblasti: Građevinarstvo

Izdavač: AGM knjiga; 2021; Tvrd povez; latinica; 544 str.; 9788660480301;