knjizara.com
Otkrivanje jednostavnosti

Eric Normand (autor)

Otkrivanje jednostavnosti
2640 din
U korpu

Otkrivanje jednostavnost
Funkcionalno programiranje za kroćenje složenog softvera
„Otkrivanje jednostavnosti“ je prijateljski, praktični vodič koji će promeniti vaš pristup dizajnu i razvoju softvera.

Rezime
Savremeni softver je složen, jer je distribuiran na serverima, težak je za testiranje i otporan je na modifikacije. „Otkrivanje jednostavnosti“ je prijateljski, praktični vodič koji će promeniti vaš pristup dizajnu i razvoju softvera. Predstavlja jedinst

veni pristup funkcionalnom programiranju, kojim se objašnjava zašto su određene funkcije softvera složene, i uči vas funkcionalnim tehnikama koje možete da upotrebite da biste pojednostavili ove sisteme tako da budu lakši za testiranje i debagovanje.

O tehnologiji
Programeri se s pravom plaše nenamerne složenosti koja „inficira“ veći deo koda. U ovoj knjizi je prikazano kako da treba da napišete softver koji složenost drži blizu svog inherentnog minimuma. Dok pišete softver, trebalo bi da naučite da razlikujete kod koji menja stanje vašeg sistema i kod koji ne menja stanje vašeg sistema. Kada naučite da razlikujete ta dva koda, možete da refaktorišete veći deo svojih „akcija“ koje menjaju stanje u „proračune bez uzimanja u obzir stanja“. Vaš softver će biti jednostavniji.

O knjizi
Zahvaljujući ovoj knjizi, takođe ćete naučiti da rešavate složene vremenske greške koje se neizbežno „uvlače“ u asinhroni kod i višenitni kod. U naprednim odeljcima knjige saznaćete kako komponovane apstrakcije pomažu u izbegavanju ponavljanja koda i otvaranju novih nivoa ekspresivnosti.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Projektovanje , Softver
Ostali naslovi iz oblasti: Programiranje

Izdavač: Kompjuter biblioteka; 2021; Broširani povez; latinica; 24 cm; 564 str.; 978-86-7310-566-6;