knjizara.com
Linux za mreže : bezbedno konfigurišite i koristite Linux mrežne usluge za preduzeca

Rob VandenBrink (autor)

Linux za mreže : bezbedno konfigurišite i koristite Linux mrežne usluge za preduzeca
2750 din
U korpu

Kako Linux nastavlja da dobija na značaju, tako dolazi do porasta mrežnih usluga koje se primenjuju u Linux-u zbog troškova i fleksibilnosti. Ako ste profesionalac za umrežavanje ili inženjer za mrežnu infrastrukturu, neophodno je da detaljno poznajete Linux umrežavanje.

Ova knjiga je vaš vodič za izgradnju čvrste osnove Linux mrežnih koncepata. Na početku knjige se razmatraju različite glavne distribucije, načini za odabir prave distribucije i osnovne konfiguracije Linux mreže. Zatim ćete preći na dijagnostiku mreže za Linux, postavljanje Linux firewall-a i korišćenje Linuxa kao hosta za mrežne usluge. Otkrićete veliki bro

j mrežnih usluga, zašto su važne i kako da ih konfigurišete u poslovnom okruženju. Na kraju, korišćenjem primera iz ove knjige o Linux-u naučićete da konfigurišete različite usluge za odbranu od uobičajenih napada. Kako budete prelazili na poslednja poglavlja, bićete na dobrom putu da izgradite osnovu za centar podataka koji se sastoji od celog Linux-a.

Nakon što pročitate knjigu u celosti, moći ćete ne samo da pouzdano konfigurišete uobičajene Linux mrežne usluge, već i da koristite isprobane i testirane metodologije za buduće instalacije Linux-a.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Softver
Ostali naslovi iz oblasti: Programiranje

Izdavač: Kompjuter biblioteka; 2022; Broširani povez; latinica; 24 cm; 501 str.; 978-86-7310-573-4;