knjizara.com
Projekti kućne automatizacije za Arduino
Upotreba RFID početnog kompleta

Ginter Španer (autor)

Projekti kućne automatizacije za Arduino
2090 din
U korpu

Arduino ploča je sada postala osnovna komponenta u zajednici proizvođača. Više ne predstavlja uvod u svet mikrokontrolera koji je čuvan samo za stručnjake. Međutim, kada je reč o proširenju mogućnosti osnovne Arduino ploče, pogramer je i dalje u velikoj meri sam. Ako zaista želite da izradite neke inovativne projekte, često je potrebno da pređete na komponentni nivo. To može stvoriti mnogo velikih problema za početnike.
Upravo je u ovoj knjizi objašnjeno kako se može izraditi širok spektar praktičnih projekata pomoću elemenata koji se isporučuju u pojedinačnom kompletu zajedno sa Arduino pločom. Ovaj komplet, pod naziv

om „RFID početni komplet za Arduino UNO“, nije ograničen samo na RFID aplikacije, već sadrži više od 30 komponenata, uređaja i modula koji pokrivaju sve oblasti moderne elektronike.

Osim jednostavnijih komponenata, kao što su LED-ovi i otpornici, postoje složeniji i sofisticirani moduli u kojima se koriste sledeće najnovije tehnologije:
· senzor vlažnosti
· LED sa više boja
· velika LED matrica sa 64 svetlosnih tačaka
· 4-znakovni 7-segmentni LED ekran
· infracrveni daljinski upravljač
· kompletni modul LC displeja
· servo
· koračni motor i modul kontrolera
· kompletni modul RFID čitača i sigurnosni kod

Povrh toga moći ćete da izradite precizne digitalne termometre, higrometre, merače ekspozicije i različite alarmne sisteme. Takođe postoje praktični uređaji i aplikacije, kao što su potpuno automatski senzori za kišu, zvučno kontrolisani daljinski upravljač, višefunkcionalna meteorološka stanica i još mnogo toga.
Svi projekti koji su opisani mogu da se izrade pomoću komponenata iz kompleta koji je dostupan za nabavku.


Ostali naslovi iz oblasti: Elektrotehnika

Izdavač: Agencija EHO; 2018; Broširani povez; latinica; 25 cm; 188 str.; 978-86-80134-19-2;