knjizara.com
Poslednja kap

Dragan Jovićević (autor)

Poslednja kap
rasprodato

Snažni potres zemaljskog tla uništio je sve što je ikada stvoreno i uveo čovečanstvo u razdoblje beskonačnog rata između ljudi – i vampira! U epohi nakon apokalipse, jedan mudri starac pronalazi radost življenja u pričanju priča samo jednoj osobi, devojci britkog uma i blistavog pogleda. Njihove sate očaja u tišini zajedničkog skrovišta uveseljavaju pripovesti o moćnim ratnicima, nemilosrdnim krvolocima i čudnovatim događajima. Ali, jedne noći iznenada, njihova životna priča postaće strašnija od svih...
Originalni koktel po

stapokaliptične fantastike, akcione melodrame i vampirskog horora, držaće vas u neizvesnosti do samog kraja, ispunjenog neočekivanim obrtima.

Roman Dragana Jovićevića ujedno je i prva novelizacija jednog filma kod nas.

“Poslednja kap nastala je kao ideja za kratki film nekolicine entuzijasta. Dragan je toj ideji dao telo, nadam se besmrtno, koje ni glogov kolac neće moći da zaustavi. Vampiri se posle mnogo godina ovom knjigom vraćaju u zemlju iz koje su potekli."
- Dušan Bulić, pisac i scenarista

“Vešto koristeći postmodernističke alatke u pisanju, Jovićević je osvežio dobro poznate mitove i udahnuo novi život njihovim odavno prežvakanim motivima."
- Jovan Ristić, novinar i pisac

“Veoma slikovita mračna fantazija koja budi maštu i ledi krv. Brilijantna, uvrnuta i ironična. Napisana u stilu najboljih romana Klajva Barkera."
- Miroslav Lakobrija, majstor za filmske maske

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Vampiri , Horor
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Admiral Books; 2016; Broširani povez; latinica; 20 cm; 230 str.;