knjizara.com
Platon, a ne Prozak! Primena drevne mudrosti na svakodnevne probleme

Lu Marinof (autor)

Platon, a ne Prozak! Primena drevne mudrosti na svakodnevne probleme
792 din
Stara cena: 990 din
U korpu

Knjiga Platon, a ne prozak preti da postane Biblija pokreta za filozofsko savetovanje.
– Karlin Romano, Philadelphia Inquirer Magazine
Bilo je perioda kada je filozofija imala značaj za običnog čoveka i kada su filozofske ideje bile od koristi. Sokrat je provodio vreme na pijaci raspravljajući o značajnim problemima, dok je Lao Ce primenjivao sopstvene teorije na putu ka ličnoj sreći i harmoniji. Sada, na početku novog milenijuma, jedinstven pokret za filozofsko savetovanje odlučio je da filozofiju vrati korenima, kombinujući mudrost i praksu kako bi pomogli ljudima da reše svakodnevne probleme.

Ak

o je verovati ovoj knjizi, do rešenja za većinu životnih problema može se doći primenom znanja koje su nam preneli klasični filozofi. Marinof zagovara filozofsko savetovanje kao metod koji ima prednost nad tendencijama psihijatrije – da pacijentima prepisuje lekove za bilo koju, manju ili veću, mentalnu bolest ili smetnju. Marinof nas vodi kroz PEACE proces putem kojeg racionalno možemo pristupiti ljubavnim, poslovnim, porodičnim, pa čak i moralnim problemima. Svako poglavlje začinjeno je citatima značajnih mislilaca, poput Sartra, Lao Cea, Makijavelija i, naravno, Platona.
Da li bi svet bio bolje mesto ako bi smo zastali i pažljivo analizirali probleme, kao što Marinof predlaže? Nema sumnje da bi.
– Ron Kaplan, Booklist

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Praktična filozofija
Ostali naslovi iz oblasti: Filozofija , , Popularna psihologija

Izdavač: Dereta; 2. izdanje, 2019; Broširani povez; latinica; 21 cm; 339 str.; 978-86-6457-144-9;