knjizara.com
Pismenost i obrazovanje
perspektive Novih studija pismenosti

Milica Mitrović (autor)

Pismenost i obrazovanje
rasprodato

Rukopis predstavlja, prvi na našem jeziku, sistematizovani pregled za obrazovanje najrelevantnijih shvatanja pismenosti i obuhvatan i dokumentovan izvor podataka za razumevanje od čega sve zavisi razvijanje pismenosti u obrazovanju. Novinu u literaturi na našem jeziku čini prikaz i analiza ključnih nalaza i metodoloških ishodišta Novih studija pismenosti, deo rada koji može biti interesantan i koristan širem krugu čitalaca od onih koji se bave obrazovanjem.
Sa ped

agoškog stanovišta, posebnu vrednost rada čini produbljena i argumentovana kritika još uvek dominantnih koncepcija koje stoje u osnovi prakse razvijanja pismenosti u formalnom obrazovanju, s jedne i originalna odredba pojma pismenosti kao osnove za razvijanje jedne alternativne koncepcije, s druge strane. ?utorka se tu ne zaustavlja: u završnim delovima rada ona iznosi osnovne pretpostavke i moguće načine menjanja obrazovne prakse razvijanja pismenosti u institucionalnom kontekstu, formulišući niz principa koje bi jedna takva reforma obrazovanja trebalo da sledi.
Prof. dr Mirjana Pešić (iz recenzije)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Pismenost , Obrazovanje
Ostali naslovi iz oblasti: Pedagogija

Izdavač: Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu; 2010; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 222 str.; 978-86-86563-71-2;