knjizara.com
Pink Panter - moja zatvorska ispovest

Olivera Ćirković (autor)

Pink Panter - moja zatvorska ispovest
rasprodato

Od reprezentacije do rešetaka.
Ratovi i raspad stare Jugoslavije označili su početak novog, burnog i strašnog vremena. Novi idoli mladih postali su ratni profiteri, a karijere folk pevačica primeri životnog uspeha. Kriminal je u Srbiji postao uvaženo zanimanje. Nisam nimalo ponosna na svoj život i ne predlažem nikome na ovom svetu da mu budem uzor. Ipak moram da kažem da nisam nezadovoljna. Za svojih četrdeset pet godina života pretrpela sam mnogo manju kaznu nego većina mojih vršnjaka koji su inženjeri, arhitekte, radnici...

Ispoves

t Olivere Ćirković iskrena je i na mahove potresna priča žena koja sebe nije štedela jer je verovala u ljude, sebe i svet koji će je na kraju izdati. Platiće skupu cenu za to, ostaće bez slobode, prava na istinu, biće žrtva sistema, osude i konvencionalnog shvatanja pravde.

I sama opljačkana i razočarana, odlučila je da uzme pravdu u svoje ruke. I ispriča svoju priču, ne štedeći ni sebe ni druge.

Istovremeno, to je i hronika „olovnih“ godina, kraja jedne ere i početka nove, istorija velikih zabluda i velikih snova koji su često znali da budu isto.

Da li je put koji je izabrala ova izuzetna košarkašica bio lični ili nametnuti izbor? U kojoj meri se o njenom izboru može govoriti u kategorijama ispravnosti? I da li se u nečasnom okruženju može uvek časno opstajati? Postoje li etička načela i s onu stranu etike? Mogu li prestupnici imati moralne nazore uzvišenije od onih koje propoveda „elita“ okorišćena iskvarenim sistemom vrednosti?

Na ova i druga slična pitanja, koja su krajem prošlog milenijuma mnogi potiskivali, pokušava da odgovori, sebi i svojim čitaocima članica famozne kriminalne grupe Pink panter.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Organizovani kriminal
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Laguna; 2. izdanje, 2016; Broširani povez; latinica; 20 cm; 246 str.; 978-86-521-2175-5;