PHP i MySQL - razvoj aplikacija za Web

prevod četvrtog izdanja

Laura Thomson, Luke Welling (autor)

PHP i MySQL - razvoj aplikacija za Web

rasprodato

PHP i MySQL su popularne tehnologije otvorenog koda, savršene za brz i efikasan razvoj Web aplikacija koje rade s bazama podataka. PHP je moćan jezik za pisanje skriptova, koji omogućava programerima da brzo prave složene Web aplikacije; MySQL je brz i pouzdan sistem za upravljanje bazama podataka, koji se dobro integriše u PHP i pogodan je za dinamičke aplikacije koje rade na Internetu.

Knjiga PHP i MySQL: razvoj aplikacija za Web opisuje kako se kombinacija te dve alatke može upotrebiti za izradu efikasnih interaktivnih Web aplikacija.

Prvo su detaljno objašnjene osnove jezika PHP i kako se pravi i koristi MySQL-ova baza podataka, a zatim se prelazi na upotrebu PHP-a za rad s bazom podataka i serverom.

Ova praktična knjiga, napisana jednostavnim jezikom, krcata je primerima koji ilustruju programiranje čestih poslova, kao što su provera identiteta korisnika, izrada korpe za kupovinu, dinamičko generisanje PDF dokumenata i slika, slanje i prijem poruka e-poštom, podrška za diskusione grupe i upravljanje sadržajem. Knjiga obrađuje PHP 4.3, sadrži objašnjenja o biblioteci PEAR, i opisuje kako se koriste Web usluge pomoću jezika XML i protokola SOAP.

Na pratećem CD-u nalaze se PHP, MySQL i Apache (pune verzije), primeri iz knjige i elektronska verzija knjige na engleskom jeziku u formatu PDF.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Web prezentacije , Relacione baze podataka
Ostali naslovi iz oblasti: Baze podataka

Izdavač: Mikro knjiga; 4. izdanje, 2009; latinica; 24 cm; 875 str.; 978-86-7555-340-3;