knjizara.com
Osvajač

Kon Igulden (autor)

Osvajač
rasprodato

Učenjak koji stvorio carstvo veće od Aleksandrovog ili Cezarovog. Ratnik koji je snagom i mudrošću pokorio petinu sveta. Čovek koji je izdao sopstvenog brata kako bi zaštitio svoj narod. Od mudrog učenjaka do jednog od najmoćnijih ratnika, Osvajač donosi priču o Kublaj-kanu - izuzetnom čoveku čije je mesto u istoriji uz velikane poput Julija Cezara, Aleksandra Velikog i Napoleona Bonapartu.
Ogromno nasleđe koje je ostavio Džingis-kan polako gubi svoj oslonac dok se suočava sa pretnjom drevnog neprijatelja iz Kine. Iako je nova generacija odavno preuzela tron, nije uspela da izađe iz senke Velikog kana... Kublaj-kan sanj

a o carstvu koje će se prostirati preko čitavog kontinenta. Međutim, da bi ga stvorio, kan prvo mora da nauči veštinu ratovanja i povede svoje borce do granica poznatog sveta. A nakon surovih bitaka sa nemilosrdnim neprijateljima, iznuren i ranjen, Kublaj-kan moraće da se suoči sa konačnim izazovom koji ga čeka u sopstvenoj zemlji - koji brat će uspeti da odnese pobedu u krvavom građanskom ratu?

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Alnari; 2012; Broširani povez; latinica; 21 cm; 456 str.; 978-86-7710-832-8;