knjizara.com
Džingis-kan - Konjanici divljina
treći deo epske sage o velikom osvajaču

Kon Igulden (autor)

Džingis-kan - Konjanici divljina
rasprodato

Epska priča o velikom osvajaču
„Ja sam zemlja, kanjon i planina. Ja sam zima.”
Džnigis-kan je vođa nacije ujedinjenih plemena. U ratu protiv Kine, drevnog neprijatelja Mongola, izvojevao je pobedu, međutim, sada pretnje stižu sa druge strane. Njegovi predstavnici na zapadu prognani su, a izaslanici ubijeni.
Mongolski narod kreće na veliko putovanje kroz današnji Iran i Irak, pa sve do granice sa Indijom. Neprijatelj je moćniji i stariji od svih dosadašnjih, ali kan je odabrao put koji vodi u pobedu ili u potpuno uništenje. Džingis se dokazao kao ratnik i vođa. Sada mora da se

suoči sa izazovima civilizacije, sa pitanjem koliko će to značiti njegovom narodu i onima koji dolaze posle njega. Njegovi sinovi postaju generali, ali on među njima mora da izabere sebi naslednika pre nego što sruše sve što je izgradio.
Konjanici divljina treći je deo serijala o osvajaču Džingis-kanu. Ovo je priča o njegovom epskom životu i naciji koju je osnovao.

„Imao sam utisak da gledam film, a po ovoj knjizi će zasigurno biti snimljen. Pročitajte je pre nego što Holivud umeša svoje prste.”
Dejli ekspres

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Džingis-Kan , Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Alnari; 2010; Broširani povez; latinica; 21 cm; 399 str.; 978-86-7710-456-6;