knjizara.com
Kapije Atine

Kon Igulden (autor)

Kapije Atine
1299 din
U korpu

Dve velike imperije spremaju se za rat…
Samo jedna može da pobedi.
Godina 490. pre nove ere. Dok oblači svoj oklop i sprema se da izađe na bojno polje kako bi se borio protiv Persijanaca, Ksantip ne zna da će učestvovati u borbi kojoj je suđeno da odzvanja kroz vekove: legendarnoj bici na Maratonskom polju. Darije Veliki iskrcao se na obale Grčke sa svojom vojskom od četrdeset hiljada vojnika, sa deset hiljada „besmrtnika“ kao njihovim srcem i štitom. Bronzanih ratnika Atine ima jedva deset hiljada, ali Ksantip, Temistokle i ostali bore se za nešto važnije od kralja. Predvođeni Miltijadom, pokazaće šta mogu da urade ljudi spremni na sve da zaštite ono što vole. Usred mirisa krvi i k

omorača koji prekriva bojno polje, Grci će oterati neprijatelja nazad u more. Velika bitka je dobijena, ali rat je tek počeo.
Deset godina kasnije, Kserks će povesti Persijance željne osvete u pohod da sravne Atinu sa zemljom. Dok opasnost vreba i sa kopna i sa mora, Atinjani pozivaju u pomoć svoje saveznike iz Sparte predvođene Leonidom – u očajničkom pokušaju da zaustave Persijance u Termopilu.
Kroz političke spletke i zadivljujuće junaštvo, kroz borbe za moć, intrige i strasti, roman Kapije Atine oživljava jedno od najuzbudljivijih poglavlja antičkog sveta.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Istorijski roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2023; Broširani povez; latinica; 21 cm; 383 str.; 978-86-10-04702-8;