knjizara.com
Organizovani kriminalitet
pojam, pojavni oblici, krivična dela i krivični postupak

Milan Škulić (autor)

Organizovani kriminalitet
rasprodato

„Novo izdanje knjige Organizovani krimi­nalitet – pojam, pojavni oblici, krivična dela i krivični postupak u određenoj meri je izmenjeno i dopunjeno u odnosu na prethodno izdanje, do čega je delimično došlo kako usled želje autora da se tekst knjige u adekvatnoj meri dopuni novim sadržajima, tako i zbog određenih promena u relevantnim oblastima našeg i, inače, poslednjih godina veoma dinamičnog krivičnog zakonodavstva.
Promene su naj

veće u delu knjige posvećene materijalnim krivičnopravnim aspektima organizovanog kriminaliteta, posebno u segmentu teksta koji se odnosi na krivična dela protiv privrede, koja ili u praksi istovremeno predstavljaju i sadržaj organizovanog kriminaliteta, ili na izvestan način imaju, odnosno mogu imati relevantne veze s organizovanim kriminalitetom. Ove promene su delimično proizišle i iz novela našeg Krivičnog zakonika, koje su usvojene u novembru 2016, a koje najvećim delom stupaju na snagu 1. marta 2018, odnosno od tada počinju da se primenjuju.
Manje dopune u tekstu knjige odnose se i na određene teorijske aspekte, što podrazumeva i neka nova, odnosno "novozapažena" i "novoanalizirana" razmatranja u domenu pojma organizovanog kriminaliteta, kao i u odnosu na neke fenomenološko-istorijske aspekte organizovanog kriminaliteta...“
(iz Predgovora drugom izdanju)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Kriminologija
Ostali naslovi iz oblasti: Kriminalistika

Izdavač: Službeni glasnik; 2015; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 676 str.; 978-86-519-1920-9;