knjizara.com
Operativni sistemi: Principi unutrašnje organizacije i dizajna +CD
prevod sedmog izdanja

Vilijam Stalings (autor)

Operativni sistemi: Principi unutrašnje organizacije i dizajna +CD
rasprodato

U knjizi Operativni sistemi, prevod sedmog izdanja opisani su pojmovi, struktura i mehanizmi operativnih sistema. Uloga ove knjige je da, što je moguće jasnije i potpunije, predstavi prirodu i karakteristike savremenih operativnih sistema.
Svrha teksta je da upozna čitaoca sa principima projektovanja i problemima implementacije savremenih operativnih sistema. Shodno tome, čisto konceptualna ili teoretska obrada teme bila bi neodgovarajuća. Da bismo prikazali koncepte i povezali ih sa realnim izborima u projektovanju za koje se morate opredeliti, izabrano je više operativnih sistema kao tekući primeri: Windows 7, UNIX, Linux, Solaris i Mac OS X.
Pra

teći CD sadrži dodatni materijal na engleskom: Četiri dodatna poglavlja u PDF formatu. Ukupno 13 dodataka koji pokrivaju brojne zanimljive teme koje nisu obuhvaćene štampanim delom. Zbirka zadataka za samostalni rad sa rešenjima. Dva glavna programerska projekta. Na desetine stranica stručne literature i drugih korisnih dokumenata na koja upućuju reference iz teksta.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Operativni sistemi
Ostali naslovi iz oblasti: Operativni sistemi

Izdavač: CET; 2013; Broširani povez; latinica; 24 cm; 824 str.; 978-86-7991-366-1;