knjizara.com
Nove ispovesti ubice ekonomija

Džon Perkins (autor)

Nove ispovesti ubice ekonomija
rasprodato

ŠOKANTNI BESTSELER: Originalna verzija ove zadivljujuće knjige koja vam sve govori provela je sedamdeset tri nedelje na listi bestselera Njujork Tajmsa, prodata je u preko milion i dvesta pedeset hiljada primeraka, i prevedena na trideset dva jezika.
NOVA OTKRIĆA: Ovo prošireno izdanje Perkinsovog klasičnog bestselera sadrži petnaest eksplozivnih novih poglavlja i donosi priču o ekonomskim ubicama (EHMs) do današnjih dana, priču koja ledi krv, i stiže kući, u SAD. Više od četrdeset procenata knjige je novo, uključujuću i poglavlja koja identifikuju današnje EHMs i daju detaljnu hronologiju obično dokumentujući aktivnosti EHMs od prvog izdanja objavljenog 2004.
Bivši eknonoms

ki ubica Džon Perkins iznosi nove pojedinosti o načinima na koje su on i drugi prevarali zemlje širom sveta za trilione dolara. Potom otkriva kako se smrtonosni EHM rak u čijem stvaranju je i sam učestvovao proširio daleko više i dublje kako u SAD tako i u ostatku sveta - i postao dominantni sistem u poslovanju, vladi i društvu danas. Na kraju nam pruža insajderski pogled na to šta svako od nas može uraditi da bi se to promenilo.
Ekonomske ubice su udarne trupe korporatokratije, kako je Perkins naziva. Široke mreže korporacija, banaka, vlada u dosluhu, i bogatih i moćnih ljudi povezanih sa njima. Ako EHMs ne mogu da održe korumpirani status kvo putem nenasilne prinude, na scenu stupaju šakali ubice. Srce ove knjige predstavlja sasvim novi deo, preko sto stranica dug, koji otkriva činjenicu da se svi EHMs i šakali korišćeni kao oruđe - lažne ekonomije, lažna objašnjenja, pretnje, mita, iznuda, dugovanje, prevara, državni udari, ubistva, razuzdana vojna moć - danas eksponencijalno koriste širom sveta više nego tokom ere koju je Perkins razoktrio pre više od jedne decenije.
Materijal u ovom novom odeljku kreće se u rasponu od Sejšela, Hondurasa, Ekvadora i Libije do Turske, Zapadne Evrope, Vijetnama, Kine, a možda je najneočekivaniji i najzlokobniji razvoj u Sjedinjenim Državama, gde novi EHMs - bankari, lobisti, korporativni rukovodioci i drugi - „varaju vlade i javnost kako bi se pokorili politici koja bogate čini još bogatijim, a siromašne još siromašnijim.“
Ma koliko priča bila mračna, ovaj preobraćeni EHM takođe obezbeđuje nadu. Perkins nudi detaljni spisak specifičnih akcija koje svako od nas može da preduzme kako bismo transformisali ono što on naziva neuspela Smrtonosna Ekonomija u Ekonomiju Života koja obezbeđuje održivo izobilje za sve.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Globalizacija
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija

Izdavač: Leo commerce; 2017; Broširani povez; latinica; 24 cm;