Njihovo vreme

najveći lideri biznisa dvadesetog veka

Natan Noria, Entoni Dž. Mejo (autor)

Njihovo vreme

rasprodato

Liderstvo visokog ranga je zbir konteksta, ličnih karakteristika i adaptabilnog kapaciteta. Da bi na duži period osigurao rast i maksimalno iskoristio potencijal, pojedinac mora da poseduje fleksibilnost i hrabrost da promeni pravac kretanja u trenutku kada se promeni stanje u okruženju. To ujedno zahteva i svest o promenama u okruženju i sposobnost da im se prilagodi.
Ako pogledamo novi vek, videćemo jasne signale da se poslovni kontekst izmenio i da se nadalje menja. Kako će se poslovno liderstvo razvijati u novom milenijumu? Šta nas je istorija naučila da možemo da očekujemo?

Iako je previše rano da bi se u celosti obuhvatio ukupan kontekstualni sadržaj prve decenije dvadeset prvog veka, period od 2000. do 2005, omogućio je uvid u složenost, izazove i mogućnosti za nove preduzetnike, menadžere i lidere.
Ako budemo razumeli put kojim su išli naši prethodnici, bolje ćemo savladati put pred nama i postići najviše moguće u vremenu u kojem živimo.

Rekli su o:

Knjiga koja velike lidere stavlja u istorijski kontekst i predstavlja pozamašnu hroniku liderstva u biznisu i promena u Americi dvadesetog veka. Te pažljivo sačinjene i živopisno opisane storije predstavljaju moćan podsetnik šta pojedinci mogu da postignu ako pogode pravi cilj u pravom trenutku.

Barbara Kelerman,

autor knjige Bad Leadership
direktor istraživanja Centra za liderstvo Univerziteta HarvardViše nego što bi mogli da pretpostave, savremeni lideri u biznisu imali bi šta da nauče od istorije. Nemojte da vas zaplaši težina knjige. Kad je uzmete u ruke, biće je i te kako vredno pročitati.

Džejms Čampi,

koautor bestselera Reingeneering the Corporation
Potpredsednik Perot SystemsKoliko analitična i privlačna za čitanje, knjiga na maestralan način tretira imigrante i radnike, menadžere i preduzetnike, kao deo industrijskog i finansijskog liderstva koje je izgradilo Ameriku.

Đejms MakGregor Berns,

autor knjige Leadership
profesor emeritus Političkih nauka na Williams koledžu

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Menadžeri , SAD
Ostali naslovi iz oblasti: Menadžment

Izdavač: ASEE doo; 2006; latinica; 24 cm; 312 str.; 86-7668-045-0;