Neoštrine

Sanja Savić (autor)

Neoštrine

590 din

U korpu

Rođena je u Sarajevu 1988. godine. Osnovnu školu i gimnaziju je završila u Palama, dramaturgiju diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2011, te master studije završila na istom fakultetu 2013. godine. Trenutno je na Umetničkim doktorskim studijama na FDU.
U aprilu 2010. godine na Radio Beogradu je emitovana njena dramatizacija pripovetke Ive Andrića „Letovanje na jugu“, a u maju iste godine je emitovana originalna radio drama „Irodijada“, takođe na Radio Beogradu.U junu 2010. objavila zbirku pripovedaka „Kad žirafa progovori“, 2013. „Vrijeme vašara“.

Pripovetka „Klinička smrt“ dobila je prvu nagradu na Četvrtom međunarodnom festivalu poezije i kratke priče „Janoš Siveri“ za kratku priču.
Autor i koautor je tri kratka animirano-igrana filma, „Bubamara“ i „Kako mravi i krave utiču na ženiski život“ i „Vitraž u d-molu“ (sa Vladimirom Radovanovićem), sa kojima je učestvovala na nekoliko festivala kratkog filma (Kratka Forma Gornji Milanovac, Filmski festival u Herceg Novom te Vatavran Festival u Nju Delhiju, prva nagrada za kratki filma na Femix festivalu). Radila kao scenarista ili saradnik na scenariju za nekoliko kratkih studentskih filmova („Pola i po“, „U prolazu“, „Dekodiranje“, „Sloboda ili strip!“, „Letnja Pkola“), dva kratka interaktivna filma te scenario za video spot londonskog rok benda Bad Version.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaće pripovetke
Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Arete; 2016; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 161 str.; 978-86-80426-02-0;