Nedeljni filozofski klub

Aleksandar Mekol Smit (autor)

Nedeljni filozofski klub

420 din

Stara cena: 495 din

U korpu

U novom serijalu iz pera Aleksandra Mekol Smita, iza disciplinovanih georgijanskih fasada Edinburga, moralne kompase ovog grada pokreću pohlepa, nepoštenje, požuda i ubilačke namere. Izabel Dalhusi to dobro zna. Kao istaknuti filozof i urednica Revije za primenjenu etiku, zna sve o razlici između dobra i zla. To je verovatno i razlog što se, vođena instinktom, amaterski upliće u detektivski posao. A instinkt joj govori da čovek koji se pred njenim očima strmoglavio s galerije u pozorištu Ašer hol nije pao. Neko ga je gurnuo...

Nedeljni filozofski klub obeležava novu teritoriju – ali dobro nam poznate moralne stavove – autora Prve damske detektivske agencije.

S Izabelom Dalhusi, Aleksander Mekol Smit uvodi u svoju prozu novu pronicljivu detektivku koja pokušava da pronikne u tajnu ubistva i pokušaj zastrašivanja – ali i u misterije života.

„Još jedna dama-detektiv... svi koji vole Dragocenu Ramocve, neizbežno će zavoleti i nju.“
Mail on Sunday

„Nisam verovao da je moguće da profesor Mekol Smit može da izmisli još jedan lik koji bi bio ravan Dragocenoj Ramocve, ali ipak je uspeo, otelovivši ga u liku Izabel Dalhusi.“
Country Life

„Najveći talenat Mekol Smita kao pisca... sastoji se u umeću da stvara likove koji nas smesta osvoje.“
New Statesman

„Nedeljni filozofski klub je pravi Mekol Smit, napisan s karakterističnim sjajem u očima i dostojanstvenim oštroumljem...”
Herald

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Samizdat B92; 2. izdanje, 2007; Broširani povez; latinica; 20 cm; 237 str.; 978-86-7963-287-6;