knjizara.com
Male radosti subote

Aleksandar Mekol Smit (autor)

Male radosti subote
rasprodato

Izabel Dalhusi je novopečena mama i odličan poznavalac filozofije; ne voli da izigrava detektiva. Ali, kada slučajni razgovor za večerom u gostima uvuče Izabel u slučaj lekara čija je karijera uništena, ona ne može a da ne obrati pažnju na nepravdu koja je možda počinjena. Za Izabel, naime, etika ni slučajno nije puka teorija već svakodnevno pitanje života ili smrti.
Dok pokušava da dopre do istine skrivene iza osramoćenog doktora Tompsona, Izabel nastoji da izađe na kraj s izazovima u sopstvenom životu. Tu su njen sinčić

Čarli, Ketina delikatesna radnja o kojoj mora da se stara, a o ranjivom trgovačkom pomoćniku Ediju da i ne govorimo; i, naposletku, tajanstveni i antipatični kompozitor koji ne ostavlja Džejmija na miru. Sve to tera Izabel da se uplaši za budućnost svoje tek stvorene porodice.
Izabel korača teškim putem između poverenja i lakovernosti, čovekoljublja i mešanja u tuđa posla, istovremeno ne gubeći iz vida neveliku ali izvesnu lagodnost porodičnog života, filozofije i uživanja u subotnjem danu.


„Kakav dašak svežine unosi Aleksandar Mekol Smit u katkada klaustrofobičan svet detektivskih priča... Kao i uvek, podsmeva se uštogljenim običajima, oslobađa klišea i ruši predrasude.“

Sunday Telegraph

„Najveći talenat Mekol Smita kao pisca je u umeću da stvara likove koji nas smesta osvoje.“
New Statesman

„Divno... Mekol Smit je pisac koji veliča dobrotu, koje u današnjem svetu nema dovoljno.“
Sunday Telegraph

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Samizdat B92; 2011; latinica; 20 cm; 216 str.; 978-86-7963-363-7;