knjizara.com
Nebeski oganj

Robert Džordan (autor)

Nebeski oganj
1869 din
Stara cena: 2199 din
U korpu

„Točak vremena ima najbolje osmišljen magijski sistem. Zato je i postao merilo i inspiracija za sve potonje romane u žanru.“– stoneblackfiction.com
Točak Vremena se okreće i Doba dolaze i prolaze, ostavljajući za sobom sećanja koja postaju legende. Legende blede u mitove, a mitovi su već davno zaboravljeni kada Doba koje ih je izrodilo ponovo nastupi. U Trećem dobu, Dobu Proročanstva, Svet i Vreme vise o koncu. Sve što beše, sve što će biti i sve što jeste još može da padne pod Senku.

Pečati na zatvoru Mračnoga polako slabe i čini se da krhka tamnica Velikog gospodara Mraka neće još dugo moći da ga drži zatočenog. Izgubljeni, besmrtne sluge Sen

ke, pletu svoje zamke i stežu omču oko carstva ljudi, sigurni u skori povratak onoga kojem su se zakleli na vernost.

Rand al"Tor, Ponovorođeni Zmaj, pokušava da održi ljudski rod na okupu, ali mu najveću muku zadaju Šaido Aijeli, koji su u pokretu i žele da pređu Kičmu sveta, pri tom uništavajući sve pred sobom. Bela kula se podelila i sve je izvesnije da njena moć i uticaji na vladare slabe. Moirainini saveti bivaju zanemareni, ali postoji cena koju će Rand zbog toga platiti. Da li su desetine hiljada Aijela na njegovoj strani, kao i Met Kauton i njegovo iznenadno poznavanje ratničkih veština dovoljni da iz predstojeće borbe izađe neporažen i neozleđen? Koliko će ga ljudskih života koštati to što će svesno odlučiti da ne ubije jednu ženu?

Izdan od svojih saveznika, gonjen od mnogobrojnih neprijatelja i suočen sa ludilom koje kad-tad zahvati muškarce koji koriste Jednu moć, Rand jaše u susret neprijatelju.

Nebeski oganj opkoljava svet.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Epska fantastika
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2023; Tvrd povez; latinica; 24 cm; 640 str.; 978-86-521-4718-2;