knjizara.com
Mlada nevesta

Alesandro Bariko (autor)

Mlada nevesta
792 din
Stara cena: 880 din
U korpu

Da li je mogla da uradi nešto drugo osim da ih mrzi? Ako nemate budućnost, mržnja je instinkt.
*
Bizarna porodica, čekanje koje se poklapa s magijom uzrastanja u čudnoj lepoti i maštanjem o očekivanom, erotičnost, inteligencija čula, alegorijski otkloni od stvarnosti... Sve to čini priču o Nevesti, „Alisi bez čuda“ (Roberto Kazali), devojci koja je dala svečano obećanje da će se udati za Sina, koga, međutim, nema. U Engleskoj je, u poseti fabrikama tekstila. Ali to ovu udaju ne dovodi u pitanje. Mlada Nevesta se venčava s karmičkim nemirima čitave familije, s nasledstvom čekanja i neizvesnošću svakog novog dana. Skromni batler Modesto lu

ta okolo, tačan i kristalan poput svog neverbalnog jezika, čuvajući ritual zajednice. Stric je u magli sna koja ga ne napušta ni tokom teniskih mečeva. Ćerka svoju lepotu nosi u telu bogalja. Otac, blag i čvrst, svakog četvrtka odlazi u grad. Majka živi u auri svoje mitološke lepote. Svi oni spajaju se u dugim trenucima čekanja nekoga za koga više nisu ni sigurni da će doći. Netaknuti kućni obredi i rituali, navike, posebno bogati beskrajni doručci, život postavljaju u kontekst nepromenljivosti, ali i nasuprot strepnji, mukama noćnih sati i čekanju koje postaje samo sebi svrha.
Mlada Nevesta je knjiga napisana u dahu, sa idejom da čitaoca nikako ne ostavi po strani. Svaki čitalac koji očekuje trenutno zadovoljstvo ili trivijalni rasplet ove duboke drame biće razočaran.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Italijanska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Službeni glasnik; 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 160 str.; 978-86-519-2573-6;