knjizara.com
Emaus

Alesandro Bariko (autor)

Emaus
770 din
U korpu

Čarolija koja je upravljala tom porodicom, vezujući svako rođenje za neku smrt, ukrstila se s protokolom našeg osećanja, prema kom je svaki greh bio povezan s nekom kaznom.
Postoji jedna jedina tama, za sve nas. Kompleksna pitanja identiteta, porodice, života i smrti formiraju tragičnu dramaturgiju ovog romana. Emaus je knjiga o sazrevanju duha. Gorki odgovori i neizgovorena pitanja brišu granice između dečijeg i sveta odraslih. Verovatno pisac naslovom namerno upućuje na biblijsku priču o dva putnika koji sreću Mesiju na putu ka Emausu, ne znajući da je putnik koji zamišljeno lomi hleb upravo vaskrsli Sin Božiji.
Tu priču naj

više vole i četiri mladića iz srednje klase, vaspitavani kao uzorni katolici, koji se trude da slede svoje jevanđeoske uzore i sačuvaju hrišcanske vrline. Ali prijateljstvo sa devojkom Andre iz aristokratske porodice otvara sasvim drugačije perspektive u njihovim životima. Bog nije samo tamo gde ga očekujemo već i tamo gde mu se najmanje nadamo. Živote koje su razdvojile društvene klase spaja zajednički bol.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Italijanska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Službeni glasnik; 2022; Broširani povez; latinica; 20 cm; 135 str.; 978-86-519-2558-3;