knjizara.com
Misterije vremena

Bojan Dimitrijević (autor)

Misterije vremena
1320 din
U korpu

Iako je tema jedna od najrasprostranjenijih, ako ne i najomiljenijih u u celokupnoj povesti ljudske intelektualne avanture, pred čitaocem je, u stvari, jedna retka knjiga. Autor nas, naime, vodi kroz istoriju priče o vremenu osvetljavajući gotovo sve moguće uglove i aspekte. Kao u jednom dobro opremljenom planetarijumu , čitalac će u ovoj knjizi moći da nađe bezmalo sve sadržaje iz ove oblasti.
Naći

će osnovne, poučne delove, koji ga uvode u osnovne pojmove, ili ga podsećaju ako je zaboravio, pročitaće i raspravu o najsloženijim pitanjima filozofije i fizike u kojima učestvuje pojam vremena, ali će, što svakoga zanima i bar krišom o tome misli, pronaći i autorov lični zagled u ezoterično i paranormalno.Knjiga vredna i čitanja i čuvanja na polici, kao što se čuvaju enciklopedije i rečnici!
Prof. Dr Milan Božić

Knjiga „Misterije vremena“ nastala je kao plod višegodišnje fascinacije fenomenom vremena i opsežnih istraživanja i prikupljanja literature koja nastaji da baci svetlo na jednu od najvećih i još uvek nerasvetljenih zagonetki fizike, filozofije i ezoterične misli. Istraživanje i promišljanje autora pokazalo je da se ovom pitanju mora pristupiti celovito, sveobuhvatano i sistematično, jer gotovo da nema područja u kome se čovek i naša svest ne susreće sa pojmom vremena. Zato je vreme obrađeno onako kako se tretira:
         u filozofskoj literaturi kao filozofski pojam i fenomen,
u fizici, jer se pokazalo da je u tesnoj vezi sa pitanjima prostora, materije, energije, porekla i sudbine kosmosa, kao i bitnim područijima savremene fizike među kojima pre svega ističemo kvantnu fiziku,
         u drugim oblastima ljudskog stvaralašatva, kulture i života kao što su: matematika, ekonomija, proizvodnja, kultura, umetnost, psihologija, kalendar i sistem mernih jedinica;
         u ezoteriji i  duhovnosti, kao međuzavisnost svesti, vremena i fizičkih fenomena, kao granično područje fizike i ezoterije u oblastima holografskog modela sveta i polja nulte tačke, u shvatanjima savremenih religioznih pravaca i moderne ezoterijske misli, u brojnim parapsihološkim i drugim pojavama koje moderna nauka ne može da objasni.
Iz predgovora

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Vreme
Ostali naslovi iz oblasti: Alternativna učenja

Izdavač: Pešić i sinovi; 2011; latinica; 21 cm; 391 str.; 978-86-7540-134-6;