knjizara.com
Miš lavljeg srca

Rejčel Brajt (autor)

Miš lavljeg srca
1540 din
U korpu

Ne morate biti lav da biste imali lavlje srce. Miš lavljeg srca je obavezna literatura za izgradnju samopouzdanja kod dece.

Ova predivna priča napisana u stihovima, govori o malenom mišu kojeg niko nije primećivao jer je bio mali i nevidljiv. Miš iz ove naše priče je samo želeo da ga i ostale životinje afričke savane vide i da se izbori za svoje mesto. On je poželeo da bude veliki i važan i pomislio je da će to i biti ako nauči da riče kao lav. Jedan nevidljiv, drugi itekako poznat. Jedan mali, drugi veliki. Jedan hrabar, drugi uplašen. Nakon što odluč

i da više ne želi da se oseća nesigurno i beznačajno, mali miš se konačno odvaži na put, odlučan da nauči da riče kao lav.

„Moraš da budeš hrabar!
!Ako stvarno želiš da
stigneš do svog cilja
kao POBEDNIK pravi,
onda treba da shvatiš
da sve je u tvojoj glavi!“

Suočen oči u oči sa svojim strahom, miš je ponosno stao na stenu ispred lava, ne znajući pri tome da li će biti pojeden ili saslušan. Onda se dogodilo nešto sasvim neočekivano. Kada je napokon našao lava kako drema na vrhu stene, miš otkriva urnebesnu činjenicu – da ga se lav boji jednako kao i on njega. Iako različiti, miš i lav su na kraju postali prijatelji. A miš je tada shvatio:

„Svako od nas u sebi
i miša i lava krije.
Da li si veliki il’ mali
to stvarno bitno nije.
Čak i kad si mali,
kad nešto želiš snažno,
ako si LAV u srcu,
to jedino je VAŽNO.“

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Dečja knjiga , Poezija za decu , Knjige za decu
Ostali naslovi iz oblasti: Deca

Izdavač: JRJ; 2021; Tvrd povez; ćirilica; 18 cm; 32 str.; 978-86-7609-951-1;