knjizara.com
Mikelanđelova laž: katedrala u plamenu
Roman u pet delova

Igor Bergler (autor)

Mikelanđelova laž: katedrala u plamenu
rasprodato

Evropski i svetski bestseler 1


Najveća misterija u istoriji civilizacije samo što nije otkrivena. Ko je zaista bio Isus? Šta je o tome znao jedan od najvećih umetnika svih vremena, Mikelanđelo? Kakva opasnost preti hrišćanstvu?

Rim je u panici zbog ubistava nekoliko kardinala u Večnom gradu. Vatikan je već rastrzan bezbrojnim skandalima, ogrezao u korupciji i pedofiliji, a hrišćanstvo gubi sledbenike zabrinjavajućom brzinom. Iza ovih ritualnih pogubljenja, dodatno zakomplikovanih ubistvima drugih kardinala u Meksiku, krije se zastrašujuća zavera i razorna tajna za Crkvu, skrivena u dokumentu koji je pre pet stotina godina otkrio Mikelanđelo Buonaroti.

Pod st

alnim pritiskom i u trci s vremenom, italijanske tajne službe moraju da reše ovu zamršenu zagonetku: za to im je neophodna pomoć profesora Čarlsa Bejkera, koji je u Italiji u poseti svojim nedavno otkrivenim rođacima iz čuvene plemićke porodice Viskonti. Tako će profesor Bejker i Kolambus Klej – detektiv koji nikad ništa ne zaboravlja – biti uhvaćeni u mrežu najveće zavere u istoriji, koju Crkva plete već više od dve hiljade godina: Mikelanđelova tajna toliko je eksplozivna da bi i samo njeno otkrivanje moglo da pretvori čitavo hrišćanstvo u prah i pepeo.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Renesansa
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 495 str.; 978-86-10-04655-7;