knjizara.com
Mašina

Peter Adolfsen (autor)

Mašina
rasprodato

U periodu ranog Eocena, pre nekih 54 miliona godina, mlada kobila pretka konja Eohippusa, gine i njeno telo biva prekriveno debelim slojem jezerskog blata. Eoni potom prolaze i srce ovog konjića pretvara se u petrolej čija jedna jedina kap konačno dospeva u rezervoar automobila Ford Pinto kojim se američkim prostranstvima vozi neobičan par: mlada Amerikanka Klarisa Sanders i mladić iz Bakua, Azerbejdžan, nekad perspektivni biciklista, a sad jednoruki emigrant u SAD - Džamaludin Hasanov poznat kao Džimi.
U rom

anu MAŠINA sve je neraskidivo povezano, od najdalje prošlosti i nastanka svet(ov)a pa sve do današnjih dana, i nadgledano uvek budnim i božanskim okom Adolfsenovog sveznajućeg pripovedača, Hiperolimpijca. Roman koji tako odvažno otpočne Velikim praskom i dovede nas sve do modernog doba, a da pri tom veze između događaja međusobno razdvojenih milionima godina ne oslabe ni za tren, veliki je, ogroman.
Čak i ako – kao što je to slučaj s MAŠINOM, ovim beskrajno poučnim, zabavnim i ekonomičnim delom – on ima jedva stotinak strana.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Danska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: VBZ; 2010; Broširani povez; latinica; 20 cm; 80 str.; 978-86-7998-110-3;