knjizara.com
Marketing logistika

Slobodan Aćimović, Vladan Božić (autor)

Marketing logistika
5235 din
U korpu

Knjiga je univerzitetski udžbenik koji u naučnom i praktičnom smislu pokriva najveći deo tematike iz domena logističkog menadžmenta. Strukturirana kao i većina relevantnih svetskih udžbenika iz ovog domena poslovnog upravljanja, knjiga ima 9 osnovnih delova, dok se kao dodatak daje rečnik izabranih poslovnih logističkih pojmova koji se najčešće primenjuju u logističkoj praksi.

U okv

iru prve dve glave se definiše i pozicionira logističko upravljanje u preduzećima, zatim su naredne dve glave posvećene logističkom cilju - servisu potrošača, potom se prelazi na 4 ključna logistička podsistema (transport, zalihe, skladištenje i informisanje), dok je finalna glava vezana za sam proces organizovanja i upravljanja ovim skupom aktivnosti.
Kako se radi o veoma praktičnoj materiji, a imajući u vidu veliko konsultantsko iskustvo autora knjige, svaki teorijski deo je potkrepljen različitim primerima, istraživanjima iz domaće i svetske prakse i prezentacijom uspešno rešenih problema iz domena logistike.

Stoga se knjiga, pored studenata kojima je u osnovi namenjena, može preporučiti top menadžerima, menadžerima distribucije, logistike, nabavke, prodaje i svima drugima koji se na neki način bave tako složenim i raznovrsnim skupom strateških i/ili operativnih logističkih poslova.


Ostali naslovi iz oblasti: Marketing

Izdavač: Ekonomski fakultet Univerziteta u Beogradu; 7. izdanje, 2021; Broširani povez; latinica; 24 cm; 602 str.; 978-86-403-1474-9;