knjizara.com
Ludvig van Mocart

Vesna Aleksić (autor)

Ludvig van Mocart
750 din
U korpu

Ludvig van Mocart? Ne, nije greška. Najnoviji roman Vesne Aleksić govori nam o dvojici velikana Volfgangu Amadeusu Mocartu i Ludvigu van Betovenu. O njima su već ispričane mnoge priče, a u ovom romanu autorka je na osnovu stvarnih događaja iz života Mocarta i Betovena izmaštala priču o njihovim detinjstvima, muzičkim karijerama i jedinom susretu.
Teorija da temelji najvažnijih životnih snova bivaju postavljeni u detinjstvu, ovim romanom je potvrđena. I kako je rekao kompozitor Rihard Vagner, izučavajući njihove živote u potrazi za različitostima koje su ih učinile jedinstvenim „obojica su bili detinjasti do kraja svojih života”. U ovom romanu životi o

va dva muzička giganta predstavljeni su veoma neobično, kroz priče njih samih i ljudi iz njihovog najbližeg okruženja, ali i veliki Albert Ajnštajn je imao šta da kaže.
Ako već znate sve o životu Mocarta i Betovena, u ovoj knjizi nećete saznati ništa novo, ali sve što budete pročitali, oduševiće vas. Ako ne znate mnogo o njihovim životima, saznaćete što-šta i svakako ćete biti oduševljeni.Uz ovaj neverovatan roman Vesne Aleksić, uživaćete i u ilustracijama Darka Grkinića, koje će vas barem malo vratiti u vreme s kraja XVIII i početka XIX veka.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Mocart
Ostali naslovi iz oblasti: Deca

Izdavač: Pčelica; 2016; Tvrd povez; ćirilica; 21 cm; 150 str.; 978-86-6089-658-4;