knjizara.com
Ljudska prava - preispitivanje ideje (Zbornik)

Ljudska prava - preispitivanje ideje (Zbornik)
rasprodato

Zbornik LJudska prava - Preispitivanje ideje predstavlja zbornik radova nekih od najistaknutijih teoretičara prirodnih prava: filozofa, politikologa, ekonomista. Osim uvodnog poglavlja priređivača u kome je objašnjena svrha ovog izbora da se u novim okolnostima razmotri stanje rasprave u političkoj i pravnoj filozofiji u ovoj oblasti, zbornik ima četiri poglavlja. U prvom poglavlju su dati teorijski osnovi sa tekstovima Sena, Najgela i O"Nila. U drugom poglavlju se nalaze tekstovi posvećeni novijim pristupima u političkoj filozofiji području ljudskih prava. Treće po

glavlje je posvećeno odnosu ljudskih prava, države i demokratije, a četvrto novim izazovima poput ženskih prava, ljudskim pravima i klimatskim promenama i međukulturnom pristupu definisanju međunarodnih standarda.
Zbornik pokriva praktično najznačajnija savremena pitanja u vezi sa oblašću ljudskih prava, a odabrani su tekstovi najistaknutijih autora. Namenjen je posebno studentima master i doktorskih studija ali i svima onima koji hoće na jednom mestu da imaju najznačajnije savremene rasprave o ljudskim pravima.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ljudska prava
Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: Službeni glasnik; 2012; Broširani povez; latinica; 23 cm; 302 str.; 978-86-519-1148-7;