Kvalitativna istraživanja u psihologiji

Karla Vilig (autor)

Kvalitativna istraživanja u psihologiji

1496 din

Stara cena: 1870 din

U korpu

Kvalitativni pristup istraživanju predstavlja sve značajniju alternativu tradicionalnoj metodologiji u psihologiji i drugim društvenim naukama. Ova knjiga posvećena je razmatranju osnovnih aspekata kvalitativnog istraživanja – od definisanja epistemološke pozicije, preko formulisanja istraživačkog problema i izbora odgovarajućih metoda prikupljanja i analize podataka, pa do bavljenja važnim pitanjima koja su vezana za etiku i refleksivnost. Pored toga, u knjizi se detaljno izlaže šest popularnih pristupa kvalitativnom istraživanju u psihologiji, identifikuju se prednosti i nedostaci svakog od njih i daju uputstva za pisanje izveštaja o istraživanju.

Pisana jednostavnim stilom, uz oslanjanje na veliki broj primera i ilustracija, ova knjiga će posebno biti korisna onima koji nisu dovoljno upoznati sa kvalitativnim metodama istraživanja.

Reč je, po mom mišljenju, o najpristupačnijem uvodnom tekstu o kvalitativnom istraživanju, koji čitaoca stavlja u poziciju da "hrabro krene", upusti se u avanturu i istinski uhvati u koštac sa izvođenjem kvalitativnog istraživanja.
Vendi Stejnton Rodžers (Wendy Stainton Rogers), profesorka emerita, Fakultet za zdravstvo i socijalnu zaštitu, Otvoreni univerzitet, Velika Britanija

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Psihološka istraživanja
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Clio; 2016; Broširani povez; latinica; 23 cm; 526 str.; 978-86-7102-516-4;