knjizara.com
Psihološke beleške : pokušaji psihološke hronike 1974-75

Dragan Krstić (autor)

Psihološke beleške : pokušaji psihološke hronike 1974-75
930 din
Stara cena: 1034 din
U korpu

Reč je o tajnom dnevniku koji je pokojni Dragan Krstić, fakultetski profesor psihologije i naučni radnik, vodio gotovo trideset godina ( 1960 – 1988 ), ne otkrivajući ga čak ni sopstvenim ukućanima. Na preko pet hiljada strana Krstić je tajno beležio što niko u komunističkoj Jugoslaviji ( “pa i šire” ) nije smeo da pomisli, kamoli izrazi. Sa svim aspektima totalitarne svesti u doba titokomunizma, društvene patologije koja se iz nje rodila i njene pogubnosti po srpsko biće, narod i državu, Krstić nas suočava kroz obilje fenomenalnih psiholoških analiza, ali je njegov rukopis mnogo više i od toga. On je prava riznica nev

erovatno dubokih i oštroumnih studija o duhu vremena, psihologiji modernog čoveka, o licu i naličju savremenih društava Istoka i Zapada, o književnosti, filmu, svakodnevnom životu, sudbini pojedinca u vrtlogu svakovrsnih ideoloških stremljenja unutar kojih bitiše i kao njihov nosilac i kao žrtva.
I svojim životom i svojim delom Dragan Krstić se potvrdio kao čovek neverovatno blistavog uma, jakog karaktera i istinski plemenite duše.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Psihološka istraživanja
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Balkanija; 2016; Tvrd povez; ćirilica; 22 cm; 517 str.; 978-86-89881-05-9;