Psihološke beleške : pokušaji psihološke hronike 1960-1967

Dragan Krstić (autor)

Psihološke beleške : pokušaji psihološke hronike 1960-1967

695 din

Stara cena: 869 din

U korpu

Knjiga “Psihološke beleške” Dragana Krstića, prva je u nizu od deset planiranih knjiga ( narednih devet tek treba da se prirede i štampaju ). Reč je o tajnom dnevniku koji je pokojni Dragan Krstić, fakultetski profesor psihologije i naučni radnik, vodio gotovo trideset godina ( 1960 – 1988 ), ne otkrivajući ga čak ni sopstvenim ukućanima. Na preko pet hiljada strana Krstić je tajno beležio što niko u komunističkoj Jugoslaviji ( “pa i šire” ) nije smeo da pomisli, kamoli izrazi.

Sa svim aspektima totalitarne svesti u doba titokomunizma, društvene patologije koja se iz nje rodila i njene pogubnosti po srpsko biće, narod i državu, Krstić nas suočava kroz obilje fenomenalnih psiholoških analiza, ali je njegov rukopis mnogo više i od toga. On je prava riznica neverovatno dubokih i oštroumnih studija o duhu vremena, psihologiji modernog čoveka, o licu i naličju savremenih društava Istoka i Zapada, o književnosti, filmu, svakodnevnom životu, sudbini pojedinca u vrtlogu svakovrsnih ideoloških stremljenja unutar kojih bitiše i kao njihov nosilac i kao žrtva.
I svojim životom i svojim delom Dragan Krstić se potvrdio kao čovek neverovatno blistavog uma, jakog karaktera i istinski plemenite duše.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Psihološka istraživanja
Ostali naslovi iz oblasti: Psihologija

Izdavač: Balkanija; 2014; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 454 str.; 978-86-89881-00-4;