knjizara.com
Kriminalistička operativa

Dragan Manojlović (autor)

Kriminalistička operativa
rasprodato

U ovoj knjizi obrađen je opšti koncept kriminalističke operative i operativnog rada koji se danas koristi u svetu za upravljanje i realizaciju operativnih aktivnosti (operacija, i dr.).
Ovaj koncept je razvijen prema nekim autorima pre više vekova, prilikom realizacije operativnih projekata i danas se koristi širom sveta, kao veoma pogodno organizaciono-upravljačko sredstvo koje omogućava efikasnu realizaciju raznovrsnih kriminalističkih operacija, odnosno omogućava da se kriminalistički projekat realizuje u traženom kvalitetu, u planiranom vremenu i sa planiranim resursima.
Krimina

listička operativa predstavlja naučno zasnovan i u praksi proveren koncept kojim se-uz pomoć odgovarajućih metoda organizacije, planiranja, vođenja i kontrole, vrši racionalno usklađivanje potrebnih resursa i koordinacija aktivnosti da bi se kriminalistički projekat realizovao na najbolji način.
U knjizi su prikazani osnovni teorijski elementi jednog opšteg koncepta operativnog rada, i mogućnosti primene koncepta u praksi, uz korišćenje šireg skupa organizacionih i operativnih metoda. Treba pomenuti da je ovo prvo izdanje, prva knjiga u našoj teoriji, a da nije zasnovana na tradicionalnom konceptu policije i represivnom radu, obaveštajnom radu koji je bio rezervisan samo za službe bezbednosti iz vremena revolucija, već na prepoznavanju pojava u začetku i njihovoj prevenciji.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Kriminologija
Ostali naslovi iz oblasti: Kriminalistika

Izdavač: Beosing; 2010; Broširani povez; latinica; 24 cm; 434 str.; 978-86-7686-149-1;