knjizara.com
Kraljica Elizabeta
život savremene vladarke

Sali Bedel Smit (autor)

Kraljica Elizabeta
1386 din
Stara cena: 1540 din
U korpu

Sali Bedel Smit kroz biografiju "Kraljica Elizabeta –Život savremene vladarke" predstavlja život britanske kraljice Elizabete II, koja je proslavila više od 60 godina na tronu i postala druga po dužini vladavine, odmah iza kraljice Viktorije.
Od trenutka kada je u svojoj 25. godini nasledila tron Velike Britanije 1952, Elizabeta II je prešla put od popravljanja vojnih kamiona tokom Drugog svetskog rata, stajanja na balkonu pored Vinstona Čerčila za Dan pobede, rođenja dvoje dece, preko pregledanja dokumenata iz "crvene kutije" svakoga dana, nedeljnih sastanaka sa dvanaest premijera.
Autork

a bestselera Njujork Tajmsa, Sali Bedel Smit je tokom pisanja ovog istorijskog svedočanstva imala podršku Bakingemske palate, čak joj je i bilo dozvoljeno da se pridruži Elizabeti II i njenom supruga na nekim službenim putovanjima po zemlji i u inostranstvu. Obišla je sve njene rezidencije u Engleskoj i Škotskoj i razgovara sa više od 200 ljudi – članova porodice, rođaka i prijatelja. Kritičari su se složili da je ovo veoma vredna biografija kraljice koju, i pored toga što je već 61 godinu šef britanske države, možemo smatrati primerom vladara za 21. vek.
I Vašington Tajms je zaključio da će ova knjiga svojim čitaocima ujedno predstaviti i jednu značajnu osobu, ali i sjajno ljudsko biće i da će čak i najokoreliji republikanci posle čitanja knjige "Kraljica Elizabeta - Život savremene vladarke" uzviknuti "God Save the Queen!"

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Velika Britanija , Vladari , Znamenite žene
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Albion books; 2. izdanje, 2018; Tvrd povez; latinica; 24 cm; 496 str.; 978-86-86-89237-0;