knjizara.com
Književnost, kultura, identitet
međunarodni zbornik radova u čast prof. dr Jovana Delića

Aleksandar Jerkov, Svetlana Šeatović, Predrag Petrović (autor)

Književnost, kultura, identitet
2200 din
U korpu

Ovaj zbornik nastao je kao izraz zahvalnosti profesoru Jovanu Deliću, dopisnom članu Srpske akademije nauka i umetnosti, jednom od najznačajnijih savremenih proučavalaca i tumača srpske književnosti, dugogodišnjem rukovodiocu, profesoru i prijatelju.
Zbornik donosi pedeset pet radova naučnika iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i skoro celog sveta – Velike Britanije, Nemačke, Francuske, Italije, Hrvatske, Poljske, Ukrajine, Belorusije i SAD. Tako je ovaj zbornik dosegao nivo koji se u nomenklaturi naučnih publikacija prepoznaje kao istaknuti međunarodni zbornik.
Pretežni

broj radova usmeren je na opus Jovana Delića, zatim na sve one književne periode, oblasti, autore i teme kojima se on bavi. Konačno, tu su i radovi o opštim pitanjima književnosti, kulture i jezika, te o aktuelnim problemima istorije i teorije književnosti i književne hermeneutike. Svi oni skupa daju jednu celovitu sliku opsega i značaja pitanja i problema koje je profesor Jovan Delić istraživao, i svedoče o odnosu istraživača prema rezultatima koje je u tome postigao.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Teorija književnosti
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija i teorija književnosti

Izdavač: Institut za književnost i umetnost; 2021; ćirilica; 24 cm; 965 str.; 978-86-7095-262-1;