×

Dragi čitaoci,

Posle 22 godine neprekidnog rada Knjizara.com će napraviti kraću pauzu.

U danima kada se svi nalazimo u riziku od pandemije korona virusa mislimo da je društveno najodgovornije na kratko vreme obustaviti sve aktivnosti. Verujemo da ova situacija neće dugo trajati i da ćemo se uskoro ponovo družiti sa knjigama.

Srdačan pozdrav, Knjizara.com

knjizara.com
Ka novim medijma: Transmedijalni narativi između filma i televizije

Aleksandra Milovanović (autor)

Ka novim medijma: Transmedijalni narativi između filma i televizije
440 din
Stara cena: 550 din
U korpu

U mnoštvu filmova i serija, šta nam je merilo odabira: žanr, franšiza, najtraženiji ili najnoviji? Van njihovih granica: tragamo li za nastavcima? Da li je presudan ekran: mini, mega ili pokretni uz imperativ internet konekcije?
Naši odgovori isprepletani su sa strategijama serijalnosti, transmedijalnosti i migracije postmedijske generacije – od tradicionalnih medija ka digitalnim platformama.
Novomedijska kultura i industrija odavno ne stvaraju pojedinacˇne sadržaje, vec´ serijalnim nizanjem harmonizuju brojne tekstove i medije.
Ova stu

dija postavljena je u preseku narativne ekspanzije u jednom mediju (serija, serijal, spin-of, rimejk) i umnožavanja nastavaka kroz više njih (transmedijalna serija, franšiza, mega saga). U njoj se analizira put ka novim medijima, na kom su filmovi i serije fragment sistema – transmedijalne celine.
Dr Aleksandra Milovanovic´ je vanredna profesorka na Katedri za teoriju i istoriju Fakulteta dramskih umetnosti i višestruko nagrađivana filmska i televizijska montažerka. U Beogradu živi i radi u obe sfere koje se naucˇno i kreativno sastaju u ovoj knjizi.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Mediji
Ostali naslovi iz oblasti: Sociologija

Izdavač: Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu; 2019; Broširani povez; latinica; 25 cm; 160 str.; 978-86-82101-77-2;