knjizara.com
Istorija religije

Aleksandar Menj (autor)

Istorija religije
rasprodato

Za sve vreme postojanja, čovečanstvo teži da nađe pravu formulu sveta kome pripada. Na tom putu saznanja i razumevanja, duh čovečanstva prošao je stazu od mistike koja je negirala svet do materijalizma koji negira Boga. „Istorija religija” provodi nas putem od začetka religiozne svesti i ranog paganstva, kroz duhovnost Kine i Indije, starogrčku religiju i filozofiju, metafiziku i okultizam sve do starozavetnih proroka i Hrista, koga autor posmatra očima savremenika opisujući njegov život i delo ne samo na osnovu Jevanđelja već i potonjih komentara, te književnih i istorijskih izvora. Dalje pratimo razv

oj Crkve, pri čemu se autor ne kloni da istakne sve slabosti institucije. Poslednje poglavlje odnosi se na rađanje i razvoj islama. Izdanje obiluje iliustracijama i objašnjenjima.
„Istorija religije” je, iz političkih razloga, prvi put bila objavljena 70-ih godina prošlog veka, u Briselu. Autor je protojerej Aleksandar Menj i prvi je, potkraj 80-ih, održao seriju religioznih televizijskih i radio predavanja. Pod nepoznatim okolnostima ubijen je 1990. godine.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Religija , Istorija
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija

Izdavač: Plato; 2005; latinica; 24 cm; 503 str.; 86-447-0311-0;