knjizara.com
Ilustrovani građevinski priručnik

Roksana MekDonald (autor)

Ilustrovani građevinski priručnik
rasprodato

Građevinarstvo i arhitektura su razvili sopstveni jezik, sa terminima i žargonima koji su ponekada zbunjujući. Nerazumevanje pravog značenja reči može biti iritantno i nevažno, ali u najgorim slučajevima može biti skupoceno pa čak i opasno.
Tradicionalni građevinski rečnici se oslanjaju na činjenicu da čitalac već zna tačno značenje reči, što nije uvek slučaj. Metodologija Roksane Mek Donald je radikalno drugačija, i u potpunosti koristi snagu vizuelne komunikacije radi prenosa informacija. Svaki deo građevine

i idejnog projekta je ilustrovan, i svaka ručno rađena ilustracija pažljivo je označena odgovarajućim terminom, osiguravajući na taj način korektnu i doslednu upotrebu svakog termina, od strane svakoga ko radi na projektu.
Ilustrovani građevinski priručnik predstavlja radikalan pristup u rešavanju zastarelog problema dvosmislene i zbunjujuće upotrebe tehničkog jezika u građevinarstvu i arhitekturi. Korišćenjem crteža – koji ostavljaju malo mesta dvosmislenosti – postignuti su jasnoća, konciznost i tačnost. Ovo je pravi priručnik za sve one koji se bave građevinarstvom, restauracijom i adaptacijom, uključujući u tu grupu građevince, inženjere, zemljomere i arhitekte, a odličan je i kao referentna literatura za studente navedenih struka.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Građevinski zanati
Ostali naslovi iz oblasti: Građevinarstvo

Izdavač: Građevinska knjiga; 2007; latinica; 18 cm; 229 str.; 978-86-395-0532-5;