knjizara.com
Grbovi, zastave i himne u istoriji Srbije i Crne Gore

Nenad M. Jovanović (autor)

Grbovi, zastave i himne u istoriji Srbije i Crne Gore
553 din
Stara cena: 615 din
U korpu

U publikaciji su na popularan i prijemčiv način dati osnovni podaci o grbovima, zastavama i himnama uopšte kao posebni detalji vezani za Srbiju i Crnu Goru u raznim istorijskim epohama. Namenjena je širem krugu čitalaca koji su zainteresovani za datu tematiku, tim pre što su državni simboli postali pitanje za koje postoji veliko interesovanje, te su informacije o njihovom istorijatu na svoj način dragocene.
Mono

grafije, između ostalog, govore i o tome da su simboli, znakovi i amblemi koje koristimo svojevrsno sredstvo komunikacije jer se njima u jednostavnom i razumljivom obliku prenose poruke i što uvek govore o nečemu što je važno i na taj način vrše svojevrsnu kulturnu i socijalnu funkciju. Simboli su i sredstvo integrisanja pripadnika različitih generacija, obrazovnih i socijalnih slojeva oko jedinstvenog skupa zajedničkih vrednosti i ciljeva.
Koreni simbola koje koristimo sežu u daleku prošlost, te je, upućuju znalci, poželjno biti upoznat sa (kratkim) istorijatom simbola koji se upotrebljavaju.Publikacija obuhvata simbole i Srbije i Crne Gore jer istorijski događaji, odnosno njihova pretapanja i preplitanja, imaju svoj odraz i u simbolima, odnosno zastavama, himnama, grbovima.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Heraldika , Grbovi
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija

Izdavač: Svetigora; 2010; ćirilica; 22 cm; 144 str.; 978-86-7660-111-0;