Devojčica neobične kose

Dejvid Foster Volas (autor)

Devojčica neobične kose

1056 din

Stara cena: 1320 din

U korpu

Volas na početku upozorava da su priče u potpunosti plod maše iako se u nekima javljaju imena javnih ličnosti (predsednik Lindon Džonson) ali u potpuno apstraktnom, izmaštanom kontekstu.
Njegovoj sposobnosti da pusti mašti na volju i da to zvuči kao stvarnost divile su se mnoge njegove kolege i kritičari, pogotovo kada je sve to obojeno humorom tako da mogu da zabave i nasmeju čitaoca iako su teme ponekad veomna ozbiljne.


Jednu od najpozitivnijih ocena za Volasove priče dao je kolega-pisac Koragesam Bojl koji je zapazio da "on u potpunosti okreće priču naglavačke a zbog njega pridevi ""inventivan"", ""jedinstven"" i ""originalan""" zvuče istrošeno. On je žestok, i dobar, a ovo su zaista kvalitetne priče".

Volas je za kratko vreme ostavio dubok trag u anglosaksonskoj književnosti. Osvojio je veći broj nagrada a Pulicerova mu je za dlaku izmakla 2012. za roman "Bledi kralj" jer se našao među troje finalista, ali se žiri odlučio da nagradu za roman ne dodeli.
Njgeov najpoznatiji roman "Beskrajna šla" (Infinite Jest) napisan 1996. našao se na spisku 100 najboljih romana 20 veka prema izboru časopisa "Tajm".

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Agora; 2014; Tvrd povez; latinica; 21 cm; 292 str.; 978-86-6053-139-3;