knjizara.com
Beskrajna lakrdija

Dejvid Foster Volas (autor)

Beskrajna lakrdija
2549 din
Stara cena: 2999 din
U korpu

„Ovo je dokaz da američki roman i dalje može da se uhvati ukoštac sa savremenom kulturom, kako u širinu tako i u dubinu, da i dalje može nadvisiti konkurentne medije, te da i dalje može privući sebi najveće talente današnjice. Beskrajna lakrdija je spektakularno ostvarenje – njena komičnost i bezgranična inventivnost bude zavisnost dok duboko promišljena i oštroumna tuga nude trezvenost.”
– DŽONATAN FRENZEN

„Reklo bi se da Beskrajna lakrdija ispunjava sva obećanja koja je Dejvid Foster Volas dao u preuranjeno zrelom i neverovatnom romanu The Broom of the System. Ako želite da znate ko n

astavlja tradiciju visoke komedije – koja se proteže od Sterna, preko Svifta, sve do Pinčona – u pitanju je Volas.”
– DŽEFRI JUDŽINIDIZ

„’Sve i više’. Naslov je Volasove knjige o beskonačnosti. Takođe bi mogao biti i opis romana Beskrajna lakrdija, njegove smrtno ozbiljne smejurije o ljudskoj zavisnosti.”
– DON DELILO

Beskrajna lakrdija, s jednom od najdirljivije uvrnutih porodica u savremenoj književnosti u glavnoj ulozi i radnjom smeštenom u kuću za rehabilitaciju zavisnika i na tenisku akademiju, istražuje suštinska pitanja o priroda zabave i zašto je došlo do toga da ona dominira našim životima, kako naša želja za zabavom utiče na potrebu da se povežemo s drugim ljudima, kao i šta zadovoljstva koja biramo otkrivaju o nama.

Kao ujedno filozofska potraga i farsična komedija, Beskrajna lakrdija zaobilazi svako pravilo proze premda nijednog trenutka ne nauštrb sopstvene zabavnosti. Ovaj roman je raskošno, jedinstveno američko istraživanje strasti koje nas čine ljudima – i jedna od retkih knjiga koje iznova bacaju svetlo na ideju o tome šta roman može da uradi.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Kontrast; 2022; Broširani povez; latinica; 20 cm; 1027 str.; 978-86-6036-165-5;