knjizara.com
Deca digitalnog doba : kako pomoći deci da žive (i prežive) u digitalnom dobu

Devora Hajtner (autor)

Deca digitalnog doba : kako pomoći deci da žive (i prežive) u digitalnom dobu
891 din
Stara cena: 990 din
U korpu

Mnogi roditelji brinu da će im deca postati ovisna o digitalnim uređajima, kao i da će zbog njih postati otuđeni i odsutni. Stručnjak za medije i tehnologije, dr Devora Hajtner, veruje da tehnologija zapravo pruža ogroman potencijal našoj deci – naravno, ukoliko im roditelji pomognu da se izbore sa izazovima.

Suštinska poruka ove knjige jeste da je deci neophodno mentorstvo, a ne (samo) nadgledanje. Istovremeno, zaslužuju više empatije od svojih roditelja odrastajući u svetu digitalnih komunikacija. Knjiga vam n

udi savete o tome kako da deci pomognete da prevaziđu izazove prijateljstva i identiteta, česte među decom koja se redovno dopisuju, igraju video igrice i aktivno koriste društvene mreže.

U ovom veoma korisnom vodiču, dr Devora Hajtner suočava roditelje sa činjenicom da je mudrost koju su “sakupili” tokom života jednako važna i neophodna kao i dodatak digitalnim veštinama njihove dece – a kada se uspešno kombinuju, pametno rezonovanje i tehničke veštine, kreiraju odgovorne osobe modernog, digitalnog doba.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Društvene mreže , Virtuelna realnost
Ostali naslovi iz oblasti: Pedagogija

Izdavač: Finesa; 2019; Broširani povez; latinica; 21 CM; 243 str.; 978-86-6303-051-0;