knjizara.com
Da li će ljubav preživeti 21. vek?
(vodič za ljubavne odnose)

Gordana Nikić (autor)

Da li će ljubav preživeti 21. vek?
799 din
U korpu

Gordana Nikić u knjizi Da li ce ljubav preživeti 21. vek?, suptilno i ženski, a hrabro i mudro, otvara sve značajne aspekte ljubavi, od brižnosti do seksualnosti. Još značajnijim se čini što nakon otvaranja sledi primer, savet, uputstvo, vodič za upotrebu… Takođe, knjiga odražava autorkino umeće da kombinuje naučni tekst, pisan odgovarajućim diskursom, s primerima iz njene psihoterapeutske prakse.
prof. dr Tatjana Stefanović Stanojević, psiholog

Psiholog i profesor, dr Gordana Nikić je kod nas istinski pionir na polju partnerskih odnosa. Ona je prva, i koliko mi je poznato, jedina doktorirala na ovoj značajnoj temi – temi iz oblasti ljubavi.
Do 70-tih godina pr

ošlog veka, kada je Leo Baskalja prvi uveo predmet ljubav na Univerzitetu Južne Kalifornije, niko se u nauci nije ozbiljnije bavio pitanjima ljubavi. Iako je u međuvremenu napisano mnogo knjiga o ljubavi, čini se da ljubav još uvek ostaje nedovoljno poznat fenomen.
Tako nam i Gordana, ovom mudrom i potrebnom knjigom, koja se čita u jednom dahu, rasvetljava mnoga naizgled poznata, a u stvari tajanstvena i na žalost još uvek daleka polja zdrave partnerske ljubavi. Svojom širinom, dubinom i lepotom, ova knjiga se svrstava u red onih retkih, svetlećih knjiga koje imaju moć da nam obogate, obasjaju i ogreju dušu.
dr Nevena Vitošević Ćeklić, književnica i slikarka

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ljubav
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: Neopress; 2016; Broširani povez; latinica; 20 cm; 1732 str.; 978-86-88895-48-4;