knjizara.com
O ljubavi

Ošo (autor)

O ljubavi
656 din
Stara cena: 820 din
U korpu

Stajati sam kao lav, a ne biti ovca u gomili, najveća je hrabrost u životu.

Zaljubljivanje je jedan od najvažnijih događaja u životu svakog čoveka, pa ipak nas niko u školi ne uči kako da dajemo niti da primamo ljubav. Društva i religije na silu pokušavaju da nas uguraju u kalupe i trasiran način razmišljanja, često u suprotnosti sa prirodnim modelom ljubavi, koji je umesto toga institucionalizovan u formi braka, religijske pripadnosti i nacionalizma.

Upravo zbog toga, ovo rezultira ljubavlju koja je za većinu ljudi samo bolan izazov koji s vremenom prelazi iz jednog oblika u drugi. U savremenom

svetu, gde se sve više teži ka realizaciji individualnog potencijala, Osho nam pomaže da svoju potragu za ljubavlju obogatimo šireći sopstvene vidike i pokazuje nam da su manifestacije ljubavi bezbrojne, kao i da ljubav nije ograničena isključivo na drugo ljudsko biće. Meditacija, kao jedna od manifestacija ljubavi, menja život iz korena i omogućava procvat prave ljubavi prema sebi, ali i prema drugima.

Oshova biblioteka Suština življenja usredsređena je na najvažnija pitanja u životu pojedinca. Svaka knjiga sadrži vanvremenska, ali savremena istraživanja i rasprave od vitalne važnosti za našu ličnu potragu za smislom i svrhom. Ta biblioteka posvećena je kvalitetu života i duhovnim pitanjima, na primer – Možete li gajiti autentičnu duhovnost bez vere u Boga? Šta je meditacija i koji su njeni principi? Šta ja, kao pojedinac, mogu da preduzmem kako bih unapredio ovaj svet?

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Međupolni odnosi , Ljubav , Psihološki aspekt
Ostali naslovi iz oblasti: Knjige

Izdavač: Publik Praktikum; 2023; Broširani povez; latinica; 23 cm; 144 str.; 978-86-6152-037-2;