knjizara.com
O (al)hemiji života i ljubavi

Zorica Petrović (autor)

O (al)hemiji života i ljubavi
1000 din
U korpu

„Ova knjiga predstavlja zanimljivo štivo za sve čitaoce koji se ne plaše da o temama koje ih interesuju čitaju iz naučnih oblasti koje ih bazično ne interesuju (ili misle da ih ne interesuju), a koje su u realnosti usko povezane. Na jednom mestu, svi oni koji žele da saznaju nešto novo na temu molekulske osnove i alfabeta života ili uticaja naših misli na njegov kvalitet i trajanje, kao i o temama koje vezujemo za emocije i ljubav, moći će da steknu uvid u relevantne pojmove i objašnjenja iz ugla hemije, biologije, psihologije i filozofije. Na sažet i fok

usiran način, tekst će uvući u priču svakog čitaoca bez obzira iz koje oblasti dolazi i pružiti mu smernice u kom pravcu može ugla da proširi svoja interesovanja, ili pak da potraži odgovore na važna životna pitanja kao što su zašto se ponekad osećamo tako kako se osećamo, možemo li sporije da starimo, da li je ljubav hemija ili alhemija i može li ljubav večno trajati.“ – Dr Darko Hinić, profesor Odeljenja za psihologiju Univerziteta u Kragujevcu.


Multidisciplinarna knjiga profesorke Petrović sadrži neke veoma važne naučne podatke o složenim životnim fenomenima koji su sistematizovani i prikazani na jasan i pregledan način.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ljubav , Alhemija , Roman
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Prometej - Novi Sad; 2022; Broširani povez; latinica; 20 cm; 156 str.; 978-86-515-2008-5;