knjizara.com
Ćilibar i svila

Nedžma (autor)

Ćilibar i svila
rasprodato

Hoće li Badra umeti da Karimu otkrije suštinu tragičnog nesporazuma koji ga sprečava da istinski voli?
Karim je odrastao u Maroku ne znajući ništa o ljubavi. Student, zatim i novinar u Parizu, on uranja u vrtlog erotskih avantura, otkrivajući postepeno da ne uspeva istinski da voli.
A ja sam poznavao žene i pre nego što sam sreo M. Na radiju sam čak važio za donžuana, Francuskinje su ludovale za mnom i ja sam ludovao za njima.
I treći put Nedžma grabi tabu temu u arapskom svetu: seks. Posle Badema,

romana koji će ostati u istoriji književnosti zapamćen kao prvi erotski roman koji je napisala jedna Arapkinja, i Putanje čula, koji prati erotski put mlade muslimanke, ovde otkrivamo seksualne avanture marokanskog studenta. Dok ga njegova kultura ne podučava kako da voli ženu, a kamoli Evropljanku, imigrant Karim će se odjednom naći u seksualnom vrtlogu koji karakteriše zapadnjačko društvo. Sudbina će mu na tom putu poslati Badru, junakinju Badema, koja će ga uzeti u svoje ruke. Njoj će Arapin Karim ispričati svoj ljubavni i seksualni život kako bi razumeo svoje neuspehe. Zauzvrat, Badra neće oklevati da mu sve otvoreno kaže o Arapima.

„Ovaj treći Nedžmin roman nudi nam malo poznatu stvarnost Kraljevine Maroko.“ Touki Montréal

„Roman koji zadaje udarce i koji vraća klatno istine u stanje ravnoteže.“ Marie France

„Ovaj odvažan i smeo roman uklapa se u tradiciju priča iz Hiljadu i jedne noći, ali u suprotnom smeru: muškarac priča ženi.“ Sunday Times

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Erotski
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2015; Broširani povez; latinica; 20 cm; 199 str.; 978-86-521-1973-8;