knjizara.com
BG priče I - III

Zoran Lj. Nikolić (autor)

BG priče I - III
1019 din
Stara cena: 1199 din
U korpu

Od autora bestselera Beograd ispod Beograda, Masonski simboli u Beogradu, Tajna Novog Beograda, Grad tajni.
„Malo je ovakvih knjiga. Kompjutersko novinarstvo potisnulo je ona suptilna, znatiželjna i tragalačka pera. Po sistemu: sve sve se može naći na Guglu! Kako se može postići ekskluzivnost ako posustaje uporno istraživačko novinarstvo?
Na sre

ću čitalaca, novinar Večernjih novosti Zoran Nikolić jedan je od retkih koji „kopa“ po Beogradu – večitoj inspiraciji osvajača, branitelja, književnika, istoričara, glumaca, putnika, namernika, junaka, kukavica, brodara, pustolova, boema, žitelja, starosedelaca, beskućnika, bogatih i sirotih, karijerista i naučnika, voljnika i nevoljnika, i svih onih koji su strmom Balkanskom ulicom dolazili sa malim koferom koji je bio – i ostao – prepun velikih nada.
U ovoj knjizi u četiri poglavlja: „Vanvremenske priče“, „Nezaboravni grad“, „Pečati prošlosti“, „Šarm prestonice“, Nikolić je sabrao deo onoga što skoro tri godine, kao popularni dodatak sredom, objavljuje u Novostima.
Knjiga simboličnog naslova BG priče mnogo je više od reporterskog zapisa. Pred nama je autentični trag u vremenu, između korica su neobični ljudi, zanimljiva istorija, preplet prošlosti i sadašnjosti; tu su priče koje odolevaju košavi, zanimanja kojih više nema, večiti beogradski pečati, ali i svi oni simboli koji ovoj prestonici daju neodoljiv šarm.
Priče Zorana Nikolića imaju magnetnu privlačnost jer su i podsetnik, zbir nepoznatih detalja, svojevrsni predah, i putokaz onima koji ne poznaju ovaj živi grad. I još nešto: originalni album fotografija koje, takođe, prikazuju Beograd kao neodoljiv grad.
Nenametljivo, ali ubedljivo, autor ispisuje baladu o gradu i ljudima koji su bili, i jesu beleg, utvrda, rukavac, neuništiva tvrđava, potvrda vekovnog trajanja.“
Milomir Kragović

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaće pripovetke
Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Večernje novosti:Laguna; 4. izdanje, 2021; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 621 str.; 978-86-521-3362-8;