Antropologija žene

Antropologija žene

880 din

U korpu

Ovo, drugo izdanje Antroplogije žene (prvo: 1983), sa pogovorom Zorice Ivanović, asistentkinje na Odeljenju za etnologiju i antriopologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu, posvećeno je uspomeni na urednice ove knjige Žaranu Papić i Lydiju Sklevicky. Žarana Papić (1950-2002) bila je docent na predmetu Socio-kulturna antropologija na Odeljenju za sociologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu. Bavila se problemima antropološke i feminističke teorije. Lydia Sklevicky (1952-1990) diplomirala je sociologiju i etnologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radila je u Zavodu za istrazivanje folklora u Zagrebu (danas Institut za etnologiju i folkloristiku).

Objavila je velikog broja radova u periodici i priredila, pored Antropologije žene, knjigu Žena i društvo. Kultiviranje dijaloga, Zagreb, 1987.
Knjiga sadrži... radove Ernestine Fridl; Rubi Rorlih-Livit, Barbare Sajks i Elizabet Vederford; Seli Sloukem, Gejl Rubin; Šeri Ortner; En Lejn; Elinor Likok; Džoun Bemberdžer; Suzen Harding; Bridžit O’Laflin; Šerli Ardener


Ostali naslovi iz oblasti: Antropologija

Izdavač: XX vek:Centar za ženske studije:Krug Commerce; 2. izdanje, 2003; latinica; 16 cm; 438 str.; 86-7562-029-2;