knjizara.com
Anesteziologija I

Dragan Vučović (autor)

Anesteziologija I
2530 din
U korpu

Još jedno značajno delo u Zavodovoj biblioteci posvećenoj medicinskim naukama, započinje motom, rečenicom Gejbrila Gurmana: Anesteziologija je primenjena fiziologija. Priređivač i redaktor ovog kapitalnog izdanja, profesor dr Dragan Vučović okupio je tim od čak 23 ugledna stručnjaka iz ove grane medicine, sa medicinskih fakulteta i kliničkih ustanova u Nišu, Novom Sadu i Beogradu, ali i iz inostranstva. Knjiga najpre sadrži ona bazična saznanja iz anesteziologije bez kojih je nemoguće sagledati celokupnu materiju iz ove oblasti.
Knjiga je prvenstveno namenjena specijalizantima, kojima je sticanje podrobnog znanja iz suštinskih predmeta i klinike neophodno za ceo život. Sem toga, ona je

namenjena i onim specijalistima koji žele da obnove svoje znanje i osveže ga novijim. Ovo delo na nezamenljiv način potvrđuje da se dobar anesteziolog postaje jedino kada uz mnogo kliničkog rada , veštine i iskustva, poseduje odlično znanje iz određenih oblasti fiziologije, patofiziologije, farmakologije, kardiologije, pulmologije, hepatologije, nefrologije, i na kraju hirurgije.
Uz sve to ovo delo, i to na samom početku, sadrži i tekst posvećen istoriji anestezije na ovdašnjim prostorima.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Anestezija
Ostali naslovi iz oblasti: Medicina

Izdavač: Zavod za udžbenike - Beograd; 2014; Tvrd povez; latinica; 24 cm; 614 str.; 978-86-17-18776-5;