knjizara.com
Amanet : u spomen na Živojina Lazića ratnika iz Velikog rata 1914–1918

Mirjana Belić-Koročkin-Davidović, Radivoje Davidović (autor)

Amanet : u spomen na Živojina Lazića ratnika iz Velikog rata 1914–1918
990 din
Stara cena: 1100 din
U korpu

Knjiga Mirjane Belić Koročkin Davidović i Radivoja Davidovića „Amanet – u spomen na Živojina Lazića, ratnika iz Velikog rata 1914-1918.“ od časa kada se pojavila iz štampe je referentna literatura za sve buduće istraživače lika i dela velikog srpskog junaka i sve one koji budu hteli da saznaju najvažnije podatke iz njegove biografije.
Da nije objavljen Dnevnik Živojina Lazića mnogi detalji sa ratišta ne bi postali poznati, ali se ne bi znalo ni za spisateljske sposobnosti ratnika koji je sa 20 godina iz dana u dan pedantno zapisivao svoja zapažanja. Imao je 86 godina kada je prvi put ponudio svoj Dnevnik za objavljivanje. Nekadašnji mitraljezac 17. puka Drinske divizije

prvog poziva bio je neustrašivi ratnik, koji je prošao put od Kolubarske bitke, preko Albanije i Krfa kroz Solunski proboj do Pečuja.
Delo Mirjane Belić Koročkin Davidović i Radivoja Davidovića koje se može svrstati u dokumentarističku literaturu sa osobinama lepe književnosti, zasigurno će doživeti više izdanja i biti inspiracija za mlade naraštaje. Po mnogim činjenicama knjiga je dopunsko štivo za razumevanje istorije Prvog svetskog rata. Naš narod je od pamtiveka najviše cenio slobodu, pa su pojedinci u odbrani Srbije postajala div-junaci, izrastajući u moralne veličine koje su bile vertikala države, kakav je bio Živojin Lazić.
Knjiga je bogato ilustrovana autentičnim fotografijama naših napoznatijih fotografa.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Prvi svetski rat
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Čigoja; 2023; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 151 str.; 978-86-531-0910-3;